Wat zijn essentiële oliën?


Essentiële oliën worden ook wel etherische, aromatische of vluchtige oliën genoemd. Dit zijn geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Deze geurende oliën bevatten de essentie, de levenskracht van de plant. Deze energie kan bijdragen aan uw levenskracht en welzijn. 
Door het gebruik van essentiële oliën kun je de kwaliteit van de lucht in je huis, werkkamer of slaapkamer en zelfs auto sterk verbeteren. Of een ontspannend of energie gevend bad of massage kan jouw lichamelijke en/of geestelijke ongemakken (sterk) verlichten.
Etherische oliën worden gewonnen door middel van stoomdistillatie of koude-persing uit bijvoorbeeld vruchten, bloesems, zaden, takken en wortels. 100% zuivere, onvervalste en onverdunde essentiële oliën van een gecontroleerde kwaliteit kunnen niet goedkoop zijn. Daarvoor zijn het vergaren, de aanplanting, het productieproces en de controles te tijdrovend. Om je een idee te geven: voor één druppel rozenolie moeten de blaadjes van 200 (met de hand geplukte) rozen worden gedistilleerd. De hoge concentratie zorgt ervoor dat bij toepassing maar weinig olie gebruikt hoeft te worden. Gemiddeld bevat 1 ml essentiële olie 20 tot 25 druppels. Bij de aanschaf van een olie doet men er goed aan na te gaan of de olie gegarandeerd zuiver is. Dus niet gemengd, niet aangelengd en niet verdund, anders heeft de olie weinig tot geen therapeutische waarde en kan soms zelfs gevaarlijk zijn. Dit houdt in dat een enkelvoudige zuivere essentiële olie maar één ingrediënt bevat. Dit ingrediënt is de Latijnse naam van de essentiële olie. 
Zelf werk ik met essentiële oliën van Young Living. Young Living is heel strikt op hun gepatenteerde Seed to Seal kwaliteitskeurmerk. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van het zaadje dat de grond ingaat, tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin. Dit houdt in dat ze al hun gewassen zelf, op hun eigen boerderijen verbouwen. Alle gewassen voldoen aan de hoogste eisen. Het oogsten, destilleren en bottelen gebeurt allemaal in eigen beheer. Door dit beleid wordt de kwaliteit van de oliën gewaarborgd. 

Young Living oliën zijn krachtige oliën (100 keer sterker dan reguliere oliën die verkrijgbaar zijn in de winkel). Goede begeleiding is nodig. 
Niet voor niets bied ik je een online cursus aan voor een veilig gebruik. Deze cursus is gratis bij aanschaf van de Starterkit of Magische Collectie. Je moet de oliën meestal verdunnen en de voorschriften volgen. Wees bij baby's en kinderen extra voorzichtig. 
Oliën van deze kwaliteit zijn schaars en kosten wat meer, maar zijn economischer in gebruik omdat je er heel weinig van nodig hebt. Ze zijn super geconcentreerd en werken heel effectief. Een therapeutische olie heeft zeer veel verschillende bestanddelen en doet z'n werk op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en mentaal.

Als je niets wilt missen van mijn natuurlijke levensstijl met de magie van essentiële oliën, wordt dan lid van mijn Facebook "Leef als een Godin". Wil je echt gaan ervaren wat de oliën voor je gaan doen? Klik dan op de knop "info Starterkit".